AZ wil Cambuur helpen: ''Daar spelen ze ook met 20 clubs''

Algemeen directeur Robert Eenhoorn van AZ laat weten dat zijn club voor het uitbreiden van de eredivisie naar twintig clubs is. Hij steunt daarmee de wens van SC Cambuur en De Graafschap om alsnog te promoveren.

''Dan had je oog gehad voor de onderkant van de eredivisie en de bovenkant van de eerste divisie'', vertelt hij bij Studio Voetbal. Cambuur en De Graafschap staan vrijdag in een kort geding tegenover de voetbalbond. De rechter mag dan bepalen of de KNVB terecht heeft besloten af te zien van promotie en degradatie.

De burgemeesters van de voetbalsteden in Nederland zien een eredivisie met twintig clubs niet zitten, vertelde woordvoerder Paul Depla afgelopen week. Hij ziet de competitie liever kleiner dan groter worden. De woordvoerder vindt een uitbreiding onverstandig door het volle competitieschema en de onzekerheden van het coronavirus.

''Natuurlijk is het lastig in het programma te verwerken'', zegt Eenhoorn. ''In de call werd gezegd dat het nagenoeg onmogelijk was, maar dat betekent niet dat het onmogelijk is. Ik weet niet hoe ze het in de Premier League gaan doen? Daar spelen ze ook met 20 clubs.''

Lees meer:
0 reacties