Smid waakzaam: ''Ik wil niet over mijn graf heen regeren''

Acht jaar was Ype Smid voorzitter van de raad van commissarissen SC Cambuur. Bij zijn vertrek in 2010 kreeg Smid de titel van erevoorzitter. Dat betekent dat hij door de huidige leiding wordt geïnformeerd over verschillende zaken.

Ook over de ontwikkeling an het nieuwe stadion wordt Smid op de hoogte gehouden. "Ik zeg ook wel wat ik ervan vind. Maar uiteindelijk ligt het toch wel bij de huidige leiding", zegt Smid bij de Sportcast van Omrop Fryslân.

"Ik probeer daar wel in alle redelijkheid mee om te gaan; ik wil niet over mijn graf heen regeren. Maar, je hebt er wel belang bij dat de club niet terug komt in de situatie hoe 'ie was." Smid heeft dan ook geen ambitie om ooit terug te keren als voorzitter. "Nee, ik mis het voorzitterschap niet. Het heeft acht jaar heel wat gevergd."

De rol van Smid als erevoorzitter van SC Cambuur lijkt op die van Riemer van der Velde bij SC Heerenveen. "Ik heb altijd een heel groot respect voor Riemer", vertelt Smid. "Ik ben bijna acht jaar voorzitter geweest, hij heeft het 23 jaar gedaan. Hij heeft het stadion gerealiseerd, hij heeft van Heerenveen wel de club van Friesland gemaakt. Hij heeft Cambuur wel tig jaar overruled."

Lees meer:
0 reacties