''Ik snap dat deze uitspraak een bittere pil is voor beide voetbalclubs''

2
''Ik snap dat deze uitspraak een bittere pil is voor beide voetbalclubs''

Cambuur en De Graafschap zijn er niet in geslaagd via de rechter promotie naar de eredivisie af te dwingen. Eric Gudde van de KNVB wil niet over een overwinning praten.

''Ik heb nog steeds dat lege gevoel als op 24 april. Hier zijn alleen maar verliezers'', stelt hij op de website van het Algemeen Dagblad. De rechter gaf de voetbalbond gelijk, maar had wel wat kritiek op het handelen. De KNVB peilde de mening van de clubs, maar uiteindelijk werd dit ook als een stemming gezien. Dat was volgens de rechter 'onhandig'. Gudde kon zich in die woorden vinden.

''Ik snap wel dat hij dat vanavond zo verwoordde. Het was ook niet handig. Daarvoor trek ik het boetekleed aan. We hebben steken laten vallen in de uitvoering en hadden duidelijker moeten zeggen dat het om een peiling ging en niet om een stemming. We hadden ook beter moeten verklaren hoe we zouden beslissen bij een onduidelijke uitkomst van de raadpleging.''

Hoewel de rechtszaak in het voordeel van de KNVB beslist werd, baalt Gudde ervan dat het überhaupt zo ver heeft moeten komen. ''Daarom wil ik ook niet de woorden winnaars of verliezers gebruiken. Dat we naar de rechter moesten vond ik al erg genoeg, want ik snap ook dat deze uitspraak een bittere pil is voor beide voetbalclubs.''

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 14 May 2020 om 20:32
    Ach, de huichelaar komt ook tot leven. Nu hij heeft gewonnen, snapt hij in een keer dat het een bittere pil is voor Cambuur en de Graafschap. Flikker toch op, als je een beetje haart in je lijf hebt, organiseer je een ledenvergadering en maakt het opnieuw bespreekbaar, dan ben je een kerel. Nu ben je een nul, die zo snel mogelijk een enorme schop mee moet krijgen.
  • 14 May 2020 om 20:23
    Snij die lul ze tong er af aub...wat een goor stuk vreten