De Jong beseft: ''Het niveau is nog niet waar het moet zijn''

Henk de Jong heeft een slecht gevoel overgehouden aan het gelijkspel van SC Cambuur op bezoek bij TOP Oss. De Cambuur-trainer realiseert zich dat de Leeuwarders momenteel niet in al te beste doen zijn.

"Met name het eerste halfuur was heel slecht vandaag", zegt De Jong voor de camera van FOX Sports. "Vorig jaar zijn we eerste geworden en hebben we en heel hoog niveau gehaald. Je ziet nu dat een groot gedeelte van het team dat niveau nog niet aantikt. Dat is niet alleen in voetballend opzicht, maar heeft ook met scherpte te maken."

"Het spel was ook traag. De snelheid moet er weer in", vervolgt De Jong. "Na rust zetten we het om, maar krijgen we weinig kansen. We hebben nog best geluk gehad en mogen blij zijn met een punt. TOP Oss heeft de beste kansen gehad. Het niveau is gewoon nog niet waar het moet zijn."

Toch ziet De Jong ook lichtpuntjes. "Ik vond het wel prachtig wat er in de kleedkamer gebeurde. Er ontstond wel iets vanuit de groep: potverdomme, dit kan niet. Ik hoefde zelf ook bijna niks te zeggen, dat maak ik niet vaak mee."

"Waarom het dan toch niet lukt? Dat is iets ongrijpbaars", aldus De Jong. "Het gaat er wel weer uit en we krijgen het wel voor elkaar. Maar er moet wel iets anders, in verdedigend opzicht ook. Het was half verdedigen vandaag, absoluut geen over-mijn-lijk-mentaliteit."

Lees meer:
0 reacties