VIDEO | Samenvatting: SC Cambuur na rust veel te sterk voor Helmond

SC Cambuur heeft vanavond tegen Helmond Sport een belangrijke zege geboekt. De ploeg van trainer Henk de Jong was met 1-5 te sterk voor de Brabanders.

Vlak voor rust kwam Helmond Sport op voorsprong. Alec van Hoorenbeeck wist Sonny Stevens te verschalken vanuit een corner. Na een klein uur spelen scoorde Jamie Jacobs de gelijkmaker namens SC Cambuur met een keihard schot. Een minuut later was het 1-2 door opnieuw Jacobs. Deze keer kon de invaller van dichtbij binnenwerken.

Issa Kallon tekende na een heerlijke solo langs de verdediging van Helmond Sport voor de 1-3. Ook werd het nog 1-4 voor de Leeuwarders. Na een goede voorzet van Jacobs wist Robert Muhren van dichtbij af te rondden. Jacbos lag ook aan de basis van de 1-5. Via Giovanni Korte rondde Mitchell Paulissen vanuit de draai af.

Opstelling SC Cambuur: Stevens, Ter Heide (50’ Schmidt), Mac-Intosch, Schouten, Sambissa, Hoedemakers, Breij, Paulissen, Antonia (45’ Jacobs), Mühren, Kallon (73’ Korte).