Lukkien: ''Het was toch wel een beetje een rookgordijn richting Cambuur''

Lukkien: ''Het was toch wel een beetje een rookgordijn richting Cambuur''

SC Cambuur ging vrijdagavond met 2-0 onderuit bij FC Emmen. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen speelde een slechte wedstrijd in Drenthe en verloor verdiend. FC Emmen-trainer Dick Lukkien wilde in aanloop naar het duel met SC Cambuur niets kwijt over de opstelling en dat had een reden.

"Het was toch wel een beetje een rookgordijn richting Cambuur", zegt Lukkien lachend tegenover RTV Drenthe. "Maar ik moest wel een slag om de arm houden... maar tijdens het interview met jou was ik er wel uit hoor." Lukkien wilde Dijkhuizen niet wijzer maken. "Omdat ik overal las dat hij de namen ook nog niet kon of wilde geven." 

Dijkhuizen koost zelf voor een 5-3-2-systeem met Kevin van Kippersluis en Issa Kallon voorin. "Ik heb een vermoeden dat zij dachten dat we achterin met Lima en Veldmate zouden starten en dat er dus op snelheid iets te halen zou zijn", aldus Lukkien, die de zege verdiend vond. "We hebben de slag over het hele veld gewonnen. Cambuur is eigenlijk geen moment in hun kracht gekomen. We hebben echt samen gestreden voor het resultaat en dat stemt mij zeer tevreden." 

Lees ook:
Reacties ›