''Moeten er niet aan denken om op vrijdagavond klop te krijgen bij Cambuur of MVV''

''Moeten er niet aan denken om op vrijdagavond klop te krijgen bij Cambuur of MVV''

Er is dit seizoen geen degradatieregeling in de Jupiler League. Vanuit de tweede divisie wil geen enkele club de stap maken naar het hoogste niveau, wat goed nieuws betekent voor de onderste ploegen in de Jupiler League. FC Lienden zit bijvoorbeeld niet te wachten op verplichte promotie.

"Ik loop al even mee in het amateurvoetbal en kan zeggen dat het niveau in de top nooit zo hoog is geweest", zegt trainer Hans Kraay junior in De Gelderlander. "Het is een prachtige competitie, maar de KNVB verziekt het voor iedereen. Ik vind het prima dat er naar de clubs wordt geluisterd. Bij FC Lienden moeten we er niet aan denken om op vrijdagavond klop te krijgen bij Cambuur of MVV. Dat heeft Achilles'29 vier jaar meegemaakt en levert niets op."

Kraay heeft wel een advies voor de voetbalbond. "Maar maak dan een spektakel van de strijd om de amateurtitel", geeft hij aan. "Ga met periodes werken en laat de periodewinnaar tegen de nummer één van de reguliere competitie in een best-off-three strijden om het kampioenschap. We willen spektakel. Op dit moment valt er voor veel clubs niks meer te winnen."

"Het idee heb ik met John de Wolf en Danny Buijs voorgesteld aan directeur amatervoetbal Jan Dirk van der Zee van de KNVB, maar er is niets mee gedaan. Ze zoeken het maar uit. Van der Zee hoef ik nooit meer te zien", aldus Kraay.

Lees ook:
Reacties ›