Dijkhuizen blikt vooruit: ''We zullen het via de zijkanten moeten zoeken''

Dijkhuizen blikt vooruit:  ''We zullen het via de zijkanten moeten zoeken''

Na de 2-0 verliespartij in en tegen Emmen afgelopen weekend zal Cambuur deze week alles op alles zetten om zich te revancheren. Een getergde Marinus Dijkhuizen blikt tegenover Omroep LEO vooruit op de thuiswedstrijd tegen Oss. 

Dijkhuizen noemde op de afgelopen trainingsweek een 'vervelend goede week'. "De toon was deze week iets scherper. Het was natuurlijk slecht vorige week. Er moet dan wat roering in de groep komen", aldus de oefenmeester van de Leeuwarders. "We hebben afgelopen week wel heel goed getraind. In die zin was het een goede week."

Dijkhuizen kiest vrijdagavond voor Jordy van Deelen op de rechtsbackpositie. "Ik denk dat we Jordy morgen nodig hebben tegen een ploeg die hoogst waarschijnlijk 5-3-2 gaat spelen. Je zult het dan meer aan de zijkanten moeten zoeken. We spelen natuurlijk al met buitenspelers, maar de overlappingen van de backs zullen we extra gevaarlijk worden. Van Deelen is aanvallend zeer sterk, daarom zullen we hem morgen nodig hebben."

Xander Houtkoop zal op de nummer 10-positie aan de aftrap verschijnen. Houtkoop vervangt de geblesseerde Kevin Van Kippersluis. "Kevin sukkelt al een tijdje met zijn enkel. Houtkoop heeft het eerder goed gedaan als linksback en linkshalf. Hij blijkt erg betrouwbaar in zijn arbeid. Hij heeft deze week goed getraind en staat daarom in de basis."

Lees ook:
Reacties ›