Cynisme bij Cambuur: ''Die riep wat op de tribune tijdens de training''

Cynisme bij Cambuur: ''Die riep wat op de tribune tijdens de training''

Daan Boerlage is dit seizoen de verrassing van SC Cambuur. De 20-jarige middenvelder is overgeheveld uit het beloftenteam van de Leeuwarders.

Als verdedigende middenvelder krijgt hij de voorkeur boven Jurjan Mannes, terwijl met Bryan Smeets en Ricardo Kip de concurrentie groot is. "Ik wist na vorig seizoen dat het hele middenrif wegging. Dan moet je je kans grijpen", vertelt Boerlage in gesprek met de Leeuwarder Courant.

Met een veertiende plaats op de ranglijst presteert Cambuur onder de maat. "Je merkt soms dat het een beetje cynisch wordt. Laatst was er iemand op de tribune die tijdens de training wat riep. Maar ze hebben recht om te klagen. Betrokkenheid hoort bij deze club. Voor bijna alle Leeuwarders is Cambuur de belangrijkste bijzaak in het leven. Iedereen baalt en wij balen ook", vervolgt Boerlage.

"In principe kunnen we van elke tegenstander winnen, maar ook van iedereen verliezen. Sander van de Streek maakte vorig seizoen 25 doelpunten, Erik Bakker had veel ervaring en Jamiro Monteiro was ook een belangrijke schakel. Voor Mathias Schils en mij is dit pas het eerste seizoen. Ik vind mezelf wel stabieler geworden, maar weet dat ik nog veel beter kan. Er kan nog veel meer uitkomen", besluit hij.

Lees ook:
Reacties ›