''Kevin speelde wat minder en dat heeft daar dan ook mee te maken''

''Kevin speelde wat minder en dat heeft daar dan ook mee te maken''

SC Cambuur neemt het vanavond in eigen huis op tegen FC Oss. Trainer Marinus Dijkhuizen wijzigt zijn opstelling op een aantal plekken. Zo is er geen plaats voor Kevin van Kippersluis bij de eerste elf.

"Kevin heeft al een paar weken last van een pijnlijke enkel en houden we aan de kant", legt Dijkhuizen uit in gesprek met het Friesch Dagblad. "Hij speelde ook wat minder de laatste weken en dat heeft daar dan ook mee te maken." Ook Mathias Schils en Ricardo Kip raken hun basisplaats kwijt. Daarvoor komen Jordy van Deelen, Xander Houtkoop en Martijn Barto in de ploeg.

"Mathias zit wat in een mindere periode, dus vandaar de keuze voor iemand anders op het middenveld", geeft Dijkhuizen aan. "Dan kun je daar Ricardo neerzetten, maar ook hij heeft het lastig. Hij heeft veel diepgang, maar ik verwacht dat Oss met vijf man achterop gaat spelen. Dan kies ik voor mensen die momenteel wat beter in vorm zijn."

Dijkhuizen kende een opmerkelijke voorbereiding in aanloop naar de wedstrijd tegen FC Oss. SC Cambuur kreeg deze week namelijke een ijshockeyclinic in De Elfstedenhal. "Dat het niet gaat zoals we willen knaagt aan ons, maar dan is het juist belangrijk dat je als groep ook eens samen iets anders doet dan trainen", aldus de oefenmeester.

 

Lees ook:
Reacties ›