Dijkhuizen: ''Waren gebrand en getraind om goed te starten aan de wedstrijd''

Cambuur zit momenteel in een kleine crisis. De club uit Leeuwarden weet al vier wedstrijden niet meer wat winnen is. Vooral thuis kent de ploeg geen goede start. Cambuur verloor gisteren met 1-3 van FC Oss.

''Een dramatische avond'', zo begint Marinus Dijkhuizen in Omroep Leo. ''Je krijgt zelf de eerste kans en dan zitten we niet goed bij de rebound. Het eerste de beste schot van hun vliegt erin en bij de tweede gaan we achterin in de fout met Jesse. Na acht minuten 0-2, en dat zijn we eigenlijk niet meer te boven gekomen.

''We waren er zo op gebrand en getraind om goed te starten aan de wedstrijd'', vervolgt hij. ''Als je na acht minuten dan met 0-2 achterstaat is dat een enorme mentale tik. Het is dan hartstikke moeilijk om die wedstrijd om te draaien. We helpen onszelf dan ook niet in de wedstrijd en missen 4 á 5 goede kansen. Af en toe is het pech, maar we hebben structureel problemen met scoren, dus dan is het ook wel kwaliteit.

''Ik denk dat je op het middenveld en in de aanval veel creativiteit bent verloren. Vorig jaar had je een heel goed middenveld, die jongens spelen bijna allemaal linkerrijtje in de Eredivisie. Twee weken geleden dachten we dat het allemaal goed stond, maar nu twee weken verder staan we er heel slecht voor. Nu een week trainen en dan naar Almere. In de uitwedstrijd drie punten meenemen naar Leeuwarden, daar zijn we toe aan'', aldus Dijkhuizen.

Lees meer:
0 reacties