Hectische slotfase levert Cambuur één punt op tegen Almere

Cambuur heeft vrijdagavond in het duel met Almere City gelijkgespeeld. Nadat Almere tegen de verhouding in de 87e minuut de score opende, toonde Cambuur veerkracht door één minuut later gelijk te maken en hiermee de eindstand op 1-1 te bepalen.

Om 20.00 uur werd er afgetrapt in Almere. De openingsfase was voor Cambuur. Na acht minuten spelen kreeg Xander Houtkoop een levensgrote kans op de 0-1. De middenvelder annex aanvaller van Cambuur schoot echter over. In de 33e minuut werd Cambuur opnieuw erg gevaarlijk. Kallon kwam alleen tegenover Almere-keeper Kramer te staan, maar ook hij wist zijn kans niet af te maken.

Kort na rust kwam Cambuur met de schrik vrij. Een schot van Walian bleef voor het doel hangen, maar leidde niet tot een doelpunt. Vervolgens kreeg Cambuur opnieuw mogelijkheden op de openingstreffer. Barto kopte van dichtbij over en Van Kippersluis wist doelman Kramer niet te verschalken. Ook Daniels schoot niet raak, nadat hij in de 68e minuut uit een corner de kans kreeg.

Pas in de 86e minuut werd de score dan eindelijk geopend. Het doelpunt viel echter aan de verkeerde kant. Cambuur-keeper Cummins wist in eerste instantie een vrije trap te pareren, maar werd in de rebound toch gepasseerd door Van der Heijden, waardoor Cambuur kort voor tijd tegen een 1-0 achterstand aan keek.

Cambuur toonde echter een ongelofelijke veerkracht. Één minuut na het doelpunt van Almere haalde Boerlage buiten de zestien uit en schoot hij de bal via de lat het doel in, waardoor de Leeuwarders met nog drie minuten officiële speeltijd op gelijke hoogte kwamen.

Kort voor tijd ontsnapt Cambuur nog een keer. Een schot van Almere-speler Vaarnold raakt de paal van het doel van Cummins. De score blijft echter 1-1, waardoor beide ploegen een punt overhouden aan het duel.