Vertrouwen bij Dijkhuizen: ''Spelen niet zo slecht als de stand doet vermoeden''

SC Cambuur hervat de competitie vrijdagavond met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Na de interlandperiode hoopt Cambuur eindelijk de lijn omhoog in te zetten. Trainer Marinus Dijkhuizen zit vanwege een schorsing op de tribune.

"Je mag ook niet in de kleedkamer zijn en de persconferentie doen", legt Dijkhuizen uit tegenover Omroep LEO. "Jan Bruin komt erbij op de bank en met Sipke (Hulshoff, red.) erbij is het in prima handen. Vorig jaar is dat prima uitgepakt en hopelijk pakt dat nu ook zo uit. Ik ga bovenin zitten, bij de camera's. Dan zit ik bij de middenlijn en daar kan ik het goed zien."

Fortuna Sittard is het seizoen juist goed gestart. "Ze hebben met name voorin veel kwaliteiten, veel snelheid en veel scorend vermogen. Ze loeren over het algemeen op de counter, dus een goede ploeg. We gaan veel de bal krijgen, dat vind ik prima. Daar hebben we ook veel op getraind. Je moet geduldig zijn en vast aan de bal. Als we veel balverlies lijden, speel je hen in de kaart", aldus Dijkhuizen.

Dijkhuizen kijkt met veel vertrouwen vooruit. "Vandaag was de training echt van hoge kwaliteit, dus dat zag er goed uit. Ik heb wel een goed gevoel naar morgen toe. We spelen niet zo slecht als de stand doet vermoeden. Het ligt heel dicht bij elkaar. Als je zo met elkaar samenwerkt en zo traint, dan moet het morgen onze kant op gaan vallen."

Lees meer:
0 reacties