Van de Streek vindt zijn draai in Utrecht: ''Bij Cambuur was het net iets anders''

( 0 reacties)
Groenste stroom van Nederland
Van de Streek vindt zijn draai in Utrecht: ''Bij Cambuur was het net iets anders''

Sander van de Streek maakte afgelopen zomer de overstap van SC Cambuur naar FC Utrecht. En dat is aanpoten.

"Op alle vlakken eigenlijk. Conditie, handelingssnelheid, trainingsintensiteit. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten, maar had mezelf opgelegd keihard te werken. Om me met de week te verbeteren. De kans om bij zo'n mooie club te spelen, krijg je niet zomaar. Dan wil je je bewijzen ook", vertelt de 24-jarige middenvelder in gesprek met het Algemeen Dagblad.

En dat bewijzen lukte. "Ik stond veel sneller dan ik dacht in de basis. Meteen in Europa al. Terwijl ik rekening had gehouden met de wijze waarop het bij Cambuur ging. Daar begon ik op de bank en moest ik me laten zien bij invalbeurten", vervolgt Van de Streek.

Desondanks moest hij zijn draai vinden in de Domstad. "In het begin had ik moeite met ons systeem, vooral de zonedekking. Bij Cambuur was ik gewend een man te volgen. Hier dacht ik steeds: wat sta ik hier te doen? Maar nu gaat dat steeds beter. Ik profiteer van de coaching van andere spelers."

"Het sneller handelen gaat ook steeds beter. Hier moet je van een goede bal die je krijgt aangespeeld een goede pass maken. Bij Cambuur was het - met respect - vaak net iets anders. Dan moest je van een mindere bal een goede maken. Ik merk aan mezelf dat ik steeds makkelijker onder situaties in de kleine ruimte uit voetbal, dat is een goed teken. Mijn volgende stap is spelers vaker voor de keeper zetten. Dat moet op deze positie", aldus Van de Streek.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!