''In wedstrijden kon ik dingen niet doen die ik op de trainingen wel kon''

( 0 reacties)
Groenste stroom van Nederland
''In wedstrijden kon ik dingen niet doen die ik op de trainingen wel kon''

Harvey Bischop stond van 2003 t/m 2005 onder contract bij SC Cambuur. Hij debuteerde op negentienjarige leeftijd en is inmiddels fysio bij de club uit Leeuwarden.

''Hoeveel ik verdiende? Het was geen vetpot. Ik kon er van leven, maar ik kon niet sparen. Ik moest het hebben van wedstrijdpremies, die waren wel goed'', zegt hij in de Leeuwarder Courant. Na zes jaar betaald voetbal, waarbij hij ook nog voor PEC Zwolle uitkwam, was het genoeg geweest. ''Ik heb er niet alles uitgehaald. Mij werd voorgeschoteld drie uur voor de wedstrijd pasta te gaan eten. Achteraf bleek dat de pasta te zwaar op mijn maag lag waardoor ik dingen niet kon doen die ik op de trainingen wel kon.''

Na zijn profperiode ging Bischop terug de studiebanken in. Hij begon aan een opleiding CIOS op het MBO, waarna hij kon doorstromen tot Fysiotherapeut op het HBO. Na een studie van ruim zes jaar vond Bischop een baan bij Fysiotherapie Leeuwarden. Hij mocht stage lopen bij de beloften van Cambuur en van het een kwam het ander. Inmiddels is hij Fysiotherapeut van het eerste elftal en daar heeft hij zo zijn eigen mening over: ''Het is leuk, maar ik wil dit geen twintig jaar doen'', aldus Bischop.

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!