'De fans zijn wat dat betreft niet verwend, dat kun je ook wel merken''

Voormalig SC Cambuur-speler Tom Hiariej tekende afgelopen zomer voor twee jaar bij Central Coast Mariners. Spijt van zijn overgang naar Australië heeft de verdediger annex middenvelder nog geen moment gehad.

"Het bevalt me hier super. Ik zit bij een goede club met prima mensen en het leven is hier heel lekker. Het kilmaat helpt daar ook goed aan mee. We wonen 50 meter van de zee aan een gezellig boulevardje", begint Hiariej op de website van Soccer Vision. "Ik word hier niet vaak herkend, minder dan in Groningen, al viel het daar ook wel mee hoor. Ik hoor hier hooguit een keer in de week iemand zeggen: ‘Hey, Mariners’. Dat komt denk ik ook doordat voetbal hier niet de grootste sport is."

Bij de Central Coast Mariners is Hiariej een vaste basisspeler. “Ik speel hier sowieso elke wedstrijd en ik word hier gewaardeerd. Dat is fijn om te merken. Alles is hier positiever, ook journalisten. Men kijkt hier liever naar wat goed gaat dan naar wat niet goed gaat. Dat vind ik mooi om te ervaren. Mariners heeft de laatste drie seizoenen om de laatste plaatsen gespeeld. De fans zijn wat dat betreft niet verwend. Dat kun je ook wel merken: elk punt dat we halen wordt gevierd als een overwinning. We proberen nog bij de eerste zes te komen, dan doen we mee met de play offs. Degraderen kun je hier niet. Er zit wel een divisie onder die van ons, maar het gat is veel te groot.”

Lees meer:
0 reacties