Lof voor 'pure' Cambuur-fans: ''Dan ben je voor eeuwig een held''

Sander van de Streek droeg drie seizoenen het shirt van SC Cambuur, maar maakte afgelopen zomer de overstap naar FC Utrecht. Van de Streek zal zijn tijd in Leeuwarden echter nooit vergeten.

"Cambuur is wel zo'n mooie club, niet normaal", zegt de middenvelder in Voetbal International. "Echt, als ik terugdenk aan mijn drie jaar in Leeuwarden, komen zoveel prachtige herinneringen naar boven, dan staat het kippenvel weer op mijn armen."

"Met stip bovenaan: de derby tegen SC Heerenveen, waarin ik in mijn eerste seizoen met twee doelpunten matchwinner was", vervolgt Van de Streek. "Serieus, dan kun je in Leeuwarden dus echt niet gewoon over straat, hè. Dan zijn de mensen zó trots op je en ben je voor eeuwig een held."

Van de Streek heeft met volle teugen genoten bij Cambuur. "Die Cambuur-fans zijn in alles zo puur. Zo oprecht betrokken. Een volksclub bij uitstek. Prachtig hoe zij zich afzetten tegen de provincie Friesland, waarmee ze niets hebben. In zo'n entourage als in Leeuwarden wil je als voetballer elke week wel spelen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties