Van de Streek wil goede lijn doortrekken: ''Ben vorig jaar belangrijk geweest''

Sander van de Streek maakte vorig jaar de overstap van SC Cambuur naar FC Utrecht. In zijn eerste seizoen in de Domstad heeft de middenvelder zich bewezen.

"Ik ben vorig jaar belangrijk geweest met doelpunten", zegt Van de Streek tegenover FOX Sports. "Die scherpte, waarmee ik vorig seizoen geëindigd ben, hoop ik vast te houden en de lijn door te trekken. Je probeert altijd belangrijk te zijn, maar als je een stabiele wedstrijd speelt en hard werkt, dan ben je ook belangrijk voor het team. Het valt dan minder op, maar ik altijd minimaal een zes spelen. Daarbij kan je nog opvallen met een doelpunt of een assist."

Van de Streek is op meerdere posities op het middenveld inzetbaar en kan zelfs in de spits spelen. "Dat zou kunnen, ja", beaamt hij. "Ik kan daar ook wel mijn ding doen, maar vul het anders in dan andere spitsen. Ik ben meer een loper en kom in de ruimtes. Ik ben niet iemand, die zoals Gyrano (Kerk, red.) iemand gaat opzoeken en passeert op snelheid. Dat hoef je van mij niet te verwachten."

Van de Streek heeft een andere voorkeurspositie. "Het liefst op tien, maar we zullen zien. Vorig jaar ging het ook pas echt lopen toen ik op die positie kwam. Ik hoop dat ik daar ga spelen, maar de trainer beslist uiteindelijk", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties