'Ik had wel willen blijven en voelde me goed en vertrouwd bij Cambuur''

Houtkoop maakte gisteren de overstap naar HamKam en hij is blij met de nieuwe stap in zijn carrière. Hij zat al een paar maanden zonder club en vanuit Nederland was er weinig concrete belangstelling, daarnaast wilde hij altijd al eens in het buitenland voetballen en dit was een mooie gelegenheid.

"Dat zag er prima uit. Ik ben nog nooit in Noorwegen geweest en je hoort wel veel over de mooie natuur. Dat gaan we de komende tijd eens uitzoeken. Het is wel even wennen, met een andere taal ook. Ze zien me hier wel als een versterking die iets kan toevoegen. Ik mag weer hard aan de bak en wil weer van het spelletje genieten", begint de 29-jarige aanvaller in gesprek met de Leeuwarder Courant.

Houtkoop kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn tijd bij Cambuur. De aanvaller kreeg een driejarig contract. Sportief gezien liep het niet altijd zoals Houtkoop het graag had gezien. Cambuur degradeerde in 2016 en hij speelde lang niet altijd. "Ik heb niet altijd van waarde kunnen zijn in de eerste twee jaar, maar later wel stappen gemaakt en mijn aandeel gehad", stelt Houtkoop.

De Leeuwarders konden hem wegens financiële tegenslagen geen goede aanbieding doen. "Ik had wel willen blijven en voelde me goed en vertrouwd bij Cambuur. Het is jammer, maar hopelijk krijg ik er iets moois voor terug. En dan zien we in december wel verder", aldus de voormalig speler van onder andere Go Ahead Eagles.

Lees meer:
0 reacties