De Jong blikt terug: ''Toen dachten we ook: wat moeten we nu?''

( 0 reacties)
De Jong blikt terug: ''Toen dachten we ook: wat moeten we nu?''

Henk de Jong verkeert met De Graafschap in de onderste regionen van de Eredivisie. De voormalig Cambuur-coach, die als taak kreeg de Superboeren te behoeden voor degradatie, realiseert zich dat hij voor een moeilijke uitdaging staat. 

"We trainen alsof het een lieve lust is, maar wat er gebeurt als die lampen van het stadion aan gaan, dat is het belangrijkste", stelt De Jong tegenover De Telegraaf. "We blijven het positieve zien. De tegenstanders zijn vaak van hoger niveau, het vergt tijd daar naartoe te groeien. De foutjes eruit krijgen, zodat we steeds vaker een goed gevoel overhouden om het langzaam te doen kantelen. De jongens kunnen hier stappen maken waar ze hun hele carrière profijt van kunnen hebben.”

Toch maakt De Jong zich zorgen. „Het vreet wel aan me, maar je moet in de realiteit blijven leven”, aldus De Jong, die in het seizoen 2013/14 als assistent-trainer van SC Cambuur in een soortgelijke situatie verkeerde. Toen zetten de Leeuwarders na de winterstop een uitstekende reeks neer en handhaafde de club zich uiteindelijke in de Eredivisie. "Wat moeten we nu?, dachten we toen, maar we hadden een geweldig trainingskamp en haalden met Elvis Manu en Bartholomew Ogbeche als versterkingen genoeg punten (23, red.) na de winterstop."

"Ik houd het hier de jongens ook wel eens voor. Ze geloven daar ook in", vervolgt De Jong, die geen uitdaging uit de weg gaat. "Een lastige, maar wel een mooie", besluit de hoofdtrainer. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!