'Zou dom zijn, als ik ergens voor niks ga voetballen, terwijl ik elders goed kan verdienen''

Het was een roerige winterstop voor voormalig SC Cambuur-spits Michiel Hemmen. De 31-jarige aanvalsleider was aanvankelijk clubloos doordat het bestuur van FC Lienden de stekker eruit trok, maar enkele weken later is de tweede divisionist uit de dood herrezen.

Zodoende stond Hemmen zaterdag 'gewoon' op het veld tegen VVSB (0-0). "Ik wist pas afgelopen week zeker dat Lienden daadwerkelijk zou aantreden. Zonder te hebben getraind. Maar ik denk dat we allemaal een positief gevoel hebben overgehouden aan deze eerste wedstrijd", vertelt hij in gesprek met het Noordhollands Dagblad.

Hemmen kreeg een brief thuis waarin stond dat zijn contract werd ontbonden. "Ik heb daar maar gewoon aan meegewerkt. Ik weet niet hoe andere spelers dat hebben opgelost. Maar ik ga goed om met trainer Hans van de Haar. Dus toen ik hoorde dat hij de doorstart erdoor had gekregen en er gewoon gespeeld werd, heb ik besloten om te komen voetballen. Ook al is er voor mij nog geen duidelijkheid over de toekomst", vervolgt hij.

Een langer verblijf bij Lienden ziet Hemmen zeker zitten. Maar gratis voetballen ziet er niet in voor Hemmen. "Er zijn best veel clubs die interesse hebben getoond. En de ene club heeft meer geld dan de anderen. Nou is dat niet alles, dat weet ik ook. Maar het zou heel dom zijn, als ik ergens voor niks ga voetballen, terwijl ik elders nog goed geld kan verdienen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties