Vraagtekens bij Ajax-trainer: ''Hij heeft het niet zo uitmuntend gedaan bij Cambuur''

Vraagtekens bij Ajax-trainer: ''Hij heeft het niet zo uitmuntend gedaan bij Cambuur''

Ajax stelde deze zomer Marcel Keizer aan als opvolger van Peter Bosz. Keizer was afgelopen seizoen trainer bij Jong Ajax en werd dus doorgeschoven naar het eerste elftal. Kenneth Perez vraagt zich echter af of Keizer wel klaar is voor Ajax 1.

"Wat me vooral erg opvalt is dat als je de mensen hoort die met hem hebben gewerkt, het net lijkt of ze bij Ajax de beste trainer ter wereld hebben binnengehaald. Dat vraag ik mij af als je zijn cv bekijkt", steekt Perez van wal in het magazine 90 Minutes. "Dan zou Keizer het best bewaarde geheim uit het trainersgilde zijn."

"Volgens mij heeft hij het nou ook weer niet zo uitmuntend gedaan bij Telstar, Emmen en Cambuur", vervolgt de analist. "Dat hij niet zo bekend is, hoeft geen nadeel te zijn. Het belangrijkste is: krijgt hij de spelers mee? Daarin zijn de eerste weken direct al belangrijk. Wat dat betreft staat hij natuurlijk voor een enorme klus na de gebeurtenissen met Abdelhak Nouri. Daar moet je als trainer maar mee om zien te gaan."

Perez is benieuwd wat er gebeurt als Ajax een aantal wedstrijden verliest. "Een grote naam hoeft geen nadeel te zijn maar als je zeven wedstrijden op rij verliest, dan krijg je wel eens het voordeel van de twijfel. Zoals Van Bronckhorst toen bij Feyenoord. Dat krediet heeft Keizer niet", besluit hij.

Lees ook:
Reacties ›