Bijker blijft gestraft Mechelen trouw: ''Al valt er altijd te praten''

0
Bijker blijft gestraft Mechelen trouw: ''Al valt er altijd te praten''

Ondanks dat KV Mechelen wordt teruggezet naar het tweede niveau in België, is voormalig SC Cambuur-speler Lucas Bijker niet van plan de club te verlaten. "De club gaat nog in beroep."

Vanwege omkooppraktijken in het seizoen 2017-2018 heeft de 'geschillencommissie hoger beroep profvoetbal' bepaald dat KV Mechelen degradeert en ook nog eens twaalf punten in mindering krijgt. Daarnaast gaat er een streep door Europees voetbal en deelname aan het nationale bekertoernooi.

Pijnlijk voor Bijker en Mechelen, die dit seizoen promoveerde naar het hoogste niveau én de beker won. "Het lullige is dat ik en veel anderen nog helemaal niet bij Mechelen speelden in de periode waarover deze zaak gaat", maakt de Leeuwarder Courant op uit de mond van Bijker. "De club gaat nog in beroep. Voor 30 juni moet alles definitief duidelijk zijn, want op die datum wordt het competitieschema bekend. Eind juli is de eerste speelronde."

Desondanks blijft Bijker de club trouw. "Ik hoef niet per se meer mooie stappen te maken in mijn carrière. Als je jong bent, snap ik dat je op dit gedoe helemaal niet zit te wachten. Ik ben er natuurlijk ook niet blij mee en vind ook echt dat de supermooie club Mechelen thuishoort in de hoogste klasse. Maar als het moet, speel ik met alle plezier op het tweede niveau. Dan is het niet anders", vervolgt hij.

En mocht er toch belangstelling voor hem komen? "Als zich een mooie kans voordoet, valt er altijd te praten. Maar dat heeft met de situatie van Mechelen nu niets te maken. Plezier staat voorop. Ik heb het naar mijn zin bij deze club", aldus Bijker.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 13 maart 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›