'Dat vond ik niet leuk, het was alleen maar bier drinken daar''

Martijn van der Laan hoopt bij SC Genemuiden zijn geluk als voetballer te hervinden. Wanneer de 30-jarige oud-prof voor het laatst een hele wedstrijd speelde? "Dat zal ergens in april vorig jaar zijn geweest, denk ik."

De laatste keer dat hij de 90 minuten volmaakte, was op 30 maart 2018 tegen FC Volendam, in het shirt van SC Cambuur. "Ik speel voor het eerst in het amateurvoetbal, dus ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Maar als ik zag wat we allemaal kregen qua trainingsspullen op de eerste dag... Tiptop voor elkaar. Ik heb weleens gehoord dat het bij bepaalde clubs in het betaalde voetbal slechter geregeld is."

Na zijn periode bij SC Cambuur hoopte Van der Laan op een buitenlands avontuur. De interesse bleef echter 'vaag', waarna hij besloot een jaar niks te doen en mee te trainen bij PKC'83 in Groningen. "Dat vond ik niet leuk, het was alleen maar bier drinken daar. De trainingen gingen nergens over. Die tijd komt voor mij nog wel, het is nu nog te vroeg", vervolgt Van der Laan tegenover De Stentor.

Het duurde niet lang voordat hij naar SC Genemuiden vertrok, waar René van der Weij de trainer is. "We kenden elkaar van Cambuur. Ik was speler, hij fysiektrainer. Nadat hij mij polste, besloot ik om tot de zomer nergens meer aan te sluiten. Twee dagen per week zaalvoetballen en twee dagen meetrainen bij Jong Cambuur, dat was het. Zo bleef ik wel met voetbal bezig."

"René geeft me de ruimte om tijdens trainingen uit te stappen als ik dat nodig vind. Bij fysieke klachten bijvoorbeeld, wat niet heel gek is als je zo lang bijna niks gedaan hebt. Gelukkig is dat nog niet nodig geweest. Ik voel me goed, al mis ik natuurlijk wedstrijdritme. Dat krijg ik alleen als ik speel, dus ik ben blij dat ik vandaag mijn eerste minuten sinds lange tijd heb kunnen maken", aldus Van der Laan.

Lees meer:
0 reacties