Manu: ''Als je dat toen had gezegd, had ik je voor gek verklaard''

( 0 reacties)
Manu: ''Als je dat toen had gezegd, had ik je voor gek verklaard''

Elvis Manu komt er eerlijk voor uit: het geld speelde een grote rol wat betreft zijn overstap naar China. De voormalig speler van SC Cambuur koos voor een lucratief avontuur bij Beijing Renhe FC. 

"Als je vijf jaar geleden had gezegd dat ik nu in China zou voetballen, had ik je voor gek verklaard. Er was veel interesse, onder meer van de top vijf in Turkije. Ik had een paar stappen omhoog kunnen zetten, maar toen kwam China om de hoek kijken", vertelt Manu aan het Algemeen Dagblad.

"Ik hoefde niet lang na te denken. Turkije was geweldig en ik had er best langer willen blijven, maar China is van een andere categorie, zeker qua geld. Het verhaal van de club sprak me meteen aan. Ik wist direct: dit moet het worden", vervolgt hij.

Het is een opvallende stap voor een voetballer van 25. "Ik kon deze kans niet weigeren. Ik zou liegen als ik zeg dat het financiële plaatje hier niet aantrekkelijk is. Dat speelt wel een grote rol in mijn keuze. Maar daarnaast is Beijing ook een prachtige stad. Ik zit hier pas kort en ik kijk echt mijn ogen uit."

"Ik heb veel kleedkamers gezien. Dat is echter mijn pad. De ene voetballer blijft zeven jaar lang bij dezelfde club, ik kies voor mijn eigen route: de avontuurlijke. Ik heb geen spijt van de keuzes die ik heb gemaakt, want ik heb een prachtige carrière die ik op mijn eigen manier invul", aldus Manu.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 17 november 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›