'Cambuur op jacht naar rechtsachter; Feyenoord werkt niet mee' De Jong: ''Het was belangrijk dat we even wonnen'' VIDEO | SC Cambuur boekt eerste zege van 2020 en is weer koploper Supporterscollectief geen fan van BeNeLiga: ''Er zal veel verzet komen'' Mühren: ''Ik moet zeggen dat ik de assist nog wel mooier vond''

Bijker ziet straf teruggedraaid worden: KV Mechelen promoveert alsnog

( 0 reacties)
Bijker ziet straf teruggedraaid worden: KV Mechelen promoveert alsnog

Lucas Bijker wist vorig seizoen kampioen te worden met KV Mechelen in de tweede divisie en de club pakte ook de beker. De ploeg mocht echter niet promoveren, maar dat heeft het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) woensdag teruggedraaid.

Mechelen is betrokken bij een matchfixingschandaal. Vier bestuurders van de club zouden hebben geprobeerd het duel met Waasland-Beveren op de laatste speeldag van het seizoen 2017/18 te manipuleren om degradatie te voorkomen, al lukte dat laatste uiteindelijk niet. Na de degradatie wist de ploeg dus binnen een seizoen weer te promoveren.

Door die verkochte wedstrijd besloot de KBVB echter dat de club niet uit mocht komen op het hoogste niveau, twaalf punten in mindering zou krijgen in de competitie, geen Europees voetbal mocht spelen en ook het bekertoernooi aan zich voorbij moest laten gaan in het nieuwe seizoen. De club van Bijker ging met succes in hoger beroep bij het BAS, meldt Voetbal International.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!