'Cambuur op jacht naar rechtsachter; Feyenoord werkt niet mee' De Jong: ''Het was belangrijk dat we even wonnen'' VIDEO | SC Cambuur boekt eerste zege van 2020 en is weer koploper Supporterscollectief geen fan van BeNeLiga: ''Er zal veel verzet komen'' Mühren: ''Ik moet zeggen dat ik de assist nog wel mooier vond''

''Kreeg aanbod om officieel hoofdtrainer bij Cambuur te worden''

( 0 reacties)
''Kreeg aanbod om officieel hoofdtrainer bij Cambuur te worden''

Arne Slot staat dit seizoen voor het eerst als eindverantwoordelijke voor een groep. De voormalig assistent van SC Cambuur is doorgeschoven bij AZ. Slot kreeg die kans eerder bij SC Cambuur, maar besloot niet op de aanbieding in te gaan.

"Als jonge trainer moet je niet te snel willen gaan", legt de veertigjarige oefenmeester uit in gesprek met Voetbal International. "Ik heb gekozen voor een geduldige aanloop. Na het seizoen waarin ik bij Cambuur samen met Sipke Hulshoff de A-selectie deed, kreeg ik het aanbod daar officieel hoofdtrainer te worden, zodra ik mijn papieren had."

"Toen heb ik bewust gekozen voor een overstap naar AZ, als assistent van John van den Brom", vervolgt Slot, die nu vijf jaar assistent-trainer is geweest. "Wetende dat John een persoonlijkheid is van wie ik kon leren én een hoofdcoach die zijn assistenten de ruimte geeft. Bij een club waarvan de algehele werkwijze me aansprak."

Slot kwam in 2017 bij AZ terecht en wist toen al dat hij op eigen benen wilde staan. "Voor mezelf had ik mijn hoofd dat een assistentschap bij AZ de kans groot zou maken dat ik daarna als hoofdtrainer aan de slag zou gaan. Was het niet bij AZ, dan bij een andere club", aldus Slot.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!