'De ene trainer ziet het in je zitten, de andere niet''

Tyrone Conraad is aangesloten bij Kozakken Boys. De vleugelaanvaller, die deze zomer vertrok bij SC Cambuur, hoopt via de Tweede Divisie alsnog het profvoetbal te halen.

Conraad kreeg al vroeg met tegenslag te maken. In de A1 van Sparta Rotterdam liep hij onder meer een beenbreuk op. "Daardoor mijn carrière verknald? Dat niet, want ik heb het daarna bij Cambuur kunnen laten zien", reageert Conraad in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Maar het heeft wel mijn kans op een doorbraak bij Sparta verkloot. Al ben je extra gedreven als je uit een blessure komt. Ik heb acht maanden stilgelegen, maar ben er mentaal sterker uit gekomen", aldus de vleugelaanvaller, wiens optie in zijn aflopende contract bij SC Cambuur niet werd gelicht.

"René Hake was trainer en die was positief", geeft Conraad aan. "Maar hij is vertrokken (naar Jong FC Utrecht, red.) en de club heeft Henk de Jong aangesteld. Uiteindelijk bepaalt hij welke spelers hij nodig heeft en ik kwam niet in aanmerking. Nee, ik heb geen gesprek met hem gehad. Dat hoefde voor mij ook niet. De ene trainer ziet het in je zitten, de andere niet. Ik ga gewoon door."

Na zijn vertrek uit Leeuwarden leek FC Eindhoven de volgende bestemming, maar het werd uiteindelijk Kozakken Boys. "Je wil altijd naar een bvo, maar voor mijn gevoel zat ik al te lang thuis. Nu een stapje terug en straks twee vooruit. Dat is de bedoeling. Ik ben 22 jaar en hou de deur naar het betaald voetbal graag open", besluit Conraad.

Lees meer:
0 reacties