Oud-Cambuurder: ''Kans op een buitenlandse club is niet groot''

"Reizen is een deel van mijn leven. De wereld bekijken, nieuwe landen zien. Prachtig", aldus oud-Cambuur speler Wout Droste in De Stentor. Als toerist zag hij het allemaal, maar als voetballer kwam het nooit zover. Nu is hij weer terug bij Go Ahead Eagles, de tegenstander van SC Cambuur van vanavond.

"Paul Bosvelt had een goed verhaal. Ambitieus, duidelijk en vol vertrouwen. En als je iets moois in handen hebt…", vertelt hij over zijn keuze. "Ik heb hier mooie tijden beleefd. Nog voordat ik hier tekende kreeg ik al een YouTube-filmpje uit die tijd", begint de verdediger zijn terugblik naar 2010. "We klopten Cambuur in de play-offs", herinnert hij zich. "De KNVB-beker tegen Ajax en de finale van de play-offs tegen Willem II. Het was een prachtseizoen", blikt hij terug op zijn vorige periode bij Go Ahead Eagles.

Zelf hoopte hij nog op een avontuur in het buitenland. "Ik was er klaar voor, net als mijn vriendin Kimberly. Wij zijn allebei gek van reizen en avontuur. Nieuwe culturen, andere landen. Daar geniet ik echt van en is voor mij belangrijker dan bijvoorbeeld een groot huis in Nederland." Al ziet hij zichzelf niet meer in het buitenland voetballen. "De kans dat er de komende jaren nog een buitenlandse club komt acht ik niet groot. Ik ben rechtsback, aanvallers zijn populairder."

Wat hij wil met GA Eagles is duidelijk. "Na een moeilijk laatste jaar bij Heracles, waarin ik weinig speelde, voel ik hier weer het vertrouwen. Ik ben de ervaren bok van de ploeg, samen met Jeroen Veldmate, Elmo Lieftink en Alexander Bannink. Wij moeten de jonge jongens aansturen en helpen bij hun ontwikkeling. Vind ik mooi. We hebben een talentvolle groep en ik vind dat we de play-offs moeten halen. Top vijf… Ja, dat is een mooi streven."

Lees meer:
0 reacties