Smeets: ''Heb bij Cambuur echt momenten gehad dat ik wilde stoppen''

Bryan Smeets is dit seizoen dé man op het middenveld bij Sparta Rotterdam en creëert van alle spelers in de Eredivisie de meeste kansen. Het had echter niet veel gescheeld of de middenvelder was nu geen voetballer meer.

"Na zes jaar bij MVV en twee jaar De Graafschap ging het mis bij SC Cambuur. Het contract van de Limburger werd in januari 2018 namelijk ontbonden. Smeets was volgens de clubleiding niet fit binnengekomen, kwam in een niet draaiend elftal en toen het eenmaal wel begon te lopen, was er geen plek meer voor hem", schrijft Voetbal International.

"Ik heb toen echt momenten gehad dat ik wilde stoppen met voetballen. Dat mag je gerust weten", vertelt Smeets. "Ik heb ook een half jaar thuis gezeten. Ik had momenten dat ik dacht: God Bryan jongen, wat ben je aan het doen, wat is er gebeurd, waar ligt het aan? Ik heb goede gesprekken gevoerd met familie en vrienden. Die zeiden ook: Pak jezelf bij elkaar, heb schijt aan de hele wereld en ga kei- en keihard werken."

"Dat heb ik gedaan. Ik ben fit en sterker geworden, mijn loopvermogen is goed, ik heb een goede conditie. Ik ben afgetraind. Dat heb ik wel ingezien. Ik moet fysiek in orde zijn en mijn koppie omhoog houden."

"Natuurlijk heb ik daarvoor mental coaches gehad, ik heb alles aangegrepen om beter te worden", geeft Smeets toe. "Als ik daar geen vertrouwen in had, dan had ik het ook zeker niet gedaan. Als het niks is, kap ik er direct mee, maar als ik het niet probeer, weet ik ook niet of het helpt of niet."

Lees meer:
0 reacties