Jurist en Eredivisie-keeper: ''Ik vind het gewoon leuk om te doen''

Oud-Cambuur keeper Xavier Mous is een bijzonder geval in de voetbalwereld. De Haarlemmer combineert een voetbalcarrière met een parttimebaan als jurist.

"Ik wil me blijven ontwikkelen als persoon", zegt Mous er zelf over in gesprek met het Haarlems Dagblad. Hij benadrukt dat zijn voetbalbestaan er absoluut niet onder lijdt, hoewel hij op internet soms de gekste dingen leest over zijn dubbelbestaan. "Bijvoorbeeld dat ik semiprof ben of bij Deloitte moet werken omdat ik anders niet rond zou kunnen komen."

"Wat een onzin", reageert de PEC Zwolle-keeper. "Ik vind het gewoon leuk om te doen en daarbij heeft Deloitte me een heel flexibel schema aangeboden, waarbij voetbal altijd op de eerste plek komt te staan. Het lijkt me hartstikke leuk om na mijn loopbaan verder te gaan als fiscalist en op deze manier kan ik alvast praktijkervaring opdoen."

"Bovendien heb ik vroeger altijd een studie fiscaal recht naast het voetballen gedaan, dus voor mij voelt de combinatie niet heel anders dan toen", vertelt de keeper. "Ik denk dat ik hier uniek in ben, maar het houdt mij ook op het veld alleen maar scherper. Het één is een uitlaatklep voor het ander en mentaal word je op een andere manier uitgedaagd."

Lees meer:
0 reacties