''Het kwam aan als een harde klap, want ik zag het niet aankomen''

0
''Het kwam aan als een harde klap, want ik zag het niet aankomen''

Nino van den Beemt maakte afgelopen seizoen zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie bij SC Cambuur. Een trainerswissel kan hem duur te staan.

In 2016 maakte Van de Beemt de overstap van Jong Excelsior Rotterdam naar de beloften van SC Cambuur. "Ik speelde na een gewenningsfase alles bij de beloften en trainde aan het begin van mijn tweede seizoen mee bij de selectie", vertelt hij in het Algemeen Dagblad. "Ik voelde dat ik er klaar voor was, tot het moment dat de club op het laatste moment Martijn van der Laan haalde en ik weer terug moest naar Jong."

Zijn debuut maakte hij 2,5 jaar later. De middenvelder mocht zeven wedstrijden blijven staan, maar werd het slachtoffer van de nederlaag bij Jong AZ. "De trainer zei dat hij mij in bescherming wilde nemen, omdat er het nodige op mij af zou komen vanwege de mindere resultaten", legt Van den Beemt uit. "Ik ben op de bank terechtgekomen en heb het vervolgens moeten doen met drie invalbeurten.''

Alles leek de kant van een contractaanbieding op te gaan, tot de komst van Henk de Jong. "Hij kende mij niet, wilde zijn eigen jongens meenemen en zocht een ander type middenvelder. De boodschap dat de club niet met mij verder ging, kwam aan als een harde klap, omdat ik het niet zag aankomen."

Na spelen bij Team VVCS, een elftal voor voetballers zonder club, keerde Van den Beemt terug naar de amateurs van Excelsior Maassluis. Hij hoopt echter nog altijd op een professioneel carrière. "Ik heb het profvoetbal nog niet uit mijn hoofd gezet, maar daar ligt voorlopig niet mijn prioriteit", besluit de oud-Cambuur speler.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 13 maart 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›