Houtkoop geniet op amateurniveau: ''Voetbal is hobby geworden''

0
Houtkoop geniet op amateurniveau: ''Voetbal is hobby geworden''

Xander Houtkoop speelde van 2015 tot en met 2018 voor SC Cambuur. Inmiddels is de aanvaller profvoetballer af en voetbalt hij voor zijn hobby nog op amateurniveau. 

Toch was dat in eerste instantie niet helemaal de insteek. Nadat hij Cambuur verliet, speelde hij nog in Noorwegen, had hij een stage in Nieuw-Zeeland en liet hij een aanbieding uit Canada schieten. Houtkoop hoopte op een andere aanbieding, maar die kwam er niet. ''Dat levert wel stress op. Je blijft maar wachten op iets dat niet voorbij komt. Op een gegeven moment was ik er wel klaar mee en hebben we de knoop doorgehakt'', zo vertelt hij in de Leeuwarder Courant. 

''Sinds december stond ik nergens meer onder contract. Ik denk dat dat ook meespeelt in het feit dat er niets komt. En ik ben dertig, dan ben je al oud in de voetballerij'', vervolgt Houtkoop, die inmiddels bij tweedeklasser Jubbega voetbalt. ''De jongens keken eerst wel vreemd op. ‘wat doet die oud-prof nou hier?'. Gelukkig kon ik in mijn eerste wedstrijd wat laten zien, anders hadden ze gezegd: hij kan er zelfs in de tweede klasse niks van'', lacht de oud-aanvaller van Cambuur.

Houtkoop kijkt terug op een mooie carrière. ''Ik heb nergens spijt van. Elk jongetje heeft de droom om prof te worden en ik was zo gelukkig dat ik de droom waar mocht maken. En nu is het lekker ballen en me richten op een nieuwe toekomst. Voetbal is hobby geworden'', zo besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 13 maart 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›