Voormalig Cambuur-speler 'held' in Amerika: ''Zlatan nog even ontmoet''

0
Voormalig Cambuur-speler 'held' in Amerika: ''Zlatan nog even ontmoet''

Rachid El Khalifi werd in 2009 kampioen met Real Salt Lake in de Major League Soccer. De voormalige speler van Cambuur keerde afgelopen week terug in Amerika, voor een reünie.

"Ik kreeg een bericht van mijn oud-ploeggenoot Jean Alexander, dat ik werd uitgenodigd voor een reünie van de kampioensploeg van tien jaar geleden", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "In eerste instantie dacht ik aan een grap, maar het bleek dat de gehele selectie plus aanhang welkom was om op kosten van de club langs te komen om het 10-jarig jubileum van het kampioenschap te vieren. Vorige week dinsdag zijn we in Salt Lake met elkaar herenigd. De meeste jongens van toen waren er. Het was een mooi moment om die spelers weer eens te zien, want met slechts vier jongens uit die tijd heb ik nog altijd contact."

Real Salt Lake speelde de kampioenswedstrijd van toen, tegen LA Galaxy, nog eens. Momenteel speelt Zlatan Ibrahimovic daar. "Voorafgaand vond er een handtekeningensessie plaats buiten het stadion met de spelers van toen en veel oudere supporters herkenden ons nog. In het stadion, dat helemaal vol zat, werden we één voor één het veld opgeroepen en werden onze namen omgeroepen. We werden toegesproken en in het zonnetje gezet en vanaf nu speelt Real Salt Lake met een ster op het shirt vanwege het behaalde kampioenschap. Een prachtig gebaar natuurlijk van de club en na de wedstrijd heb ik ook Zlatan nog even ontmoet voor een kort praatje en een fotootje."

De MLS-titel was een hoogtepunt voor El Khalifi. "Ik had een contract voor anderhalf jaar, maar ben na een seizoen al vertrokken. Ik speelde weinig, vier wedstrijden in totaal, en er was geen tweede elftal om ritme op te doen. Ik kreeg heimwee en na meerdere gesprekken, waarin ik telkens aan het lijntje werd gehouden, is na het seizoen mijn contract ontbonden. Ik ben er dus op een vervelende manier vertrokken, maar tijdens deze reünie heb ik onder meer met de trainer van toen gesproken en heb ik het voor mezelf op een positieve manier kunnen afsluiten. Ik koester nu vooral het behaalde kampioenschap, want dat blijft toch wel heel speciaal."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 13 maart 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›