''Tot ik op het laatste moment opeens moest vertrekken''

0
''Tot ik op het laatste moment opeens moest vertrekken''

Oege Sietse van Lingen wil via ONS Sneek terugkeren in het profvoetbal. De verdediger kwam vorig jaar via FC Groningen bij de beloften van Sportclub Cambuur terecht. Daar moest hij ineens weg.

Hij was basisspeler in het tweede team. "Tot ik op het laatste moment opeens moest vertrekken", vertelt Van Lingen in gesprek met Leeuwarder Courant. "Dat zag ik totaal niet aankomen. Niemand bij Cambuur eigenlijk." De uitleg: "Dennis (trainer tweede elftal red.) zei dat Henk de Jong een linkspoot op linksback wilde. Ik ben rechtsbenig, maar voetbal mijn hele leven al aan de linkerkant."

FC Groningen maakte een linksback van Van Lingen, maar bij Cambuur werd hij omgeturnd tot een  centrale verdediger. "Ik heb bij Cambuur weleens gezegd: zet me nou op linksback. Dát is mijn positie. Ik speelde er een keer met het eerste elftal, tijdens een oefenwedstrijd tegen FC Emmen. Nu komt mijn kans, dacht ik. Maar ja, die kwam niet."

"Ik ben nog jong. De droom om profvoetballer te worden heb ik nog niet opgegeven", zegt Van Lingen vastberaden. "Daarom train ik ook extra voor mezelf. Zodat ik geen conditionele achterstand heb als een profclub me de kans geeft. Want als ik wekelijks uitblink bij ONS, dan komt die kans echt wel."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 13 maart 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›