Smeets over tijd na Cambuur: ''De ergste tijd uit mijn leven''

0
Smeets over tijd na Cambuur: ''De ergste tijd uit mijn leven''

Bryan Smeets bewijst Sparta Rotterdam dit seizoen goede diensten in de Eredivisie. De middenvelder heeft bij veel clubs in Nederland onder contract gestaan. Ook bij Cambuur, waar zijn contract in het seizoen 17/18 ontbonden werd.

"De ergste tijd uit mijn leven", blikt hij terug. Al kan hij er nu het mooie ook wel van inzien. "Mensen bij wie hun leven alleen maar in een stijgende lijn gaat zijn saai. Het is goed om af en toe een dreun op te lopen. Een rugzak met pieken en dalen vormt je als mens.

Hij heeft zijn diepe dal aangegrepen om de knop om te zetten. Smeets: "Een personal trainer gezocht, gezonder gaan eten, beter gaan focussen; enzovoort. Gevolg: het speelse jochie in mij is niet meer. Ik ben nu een kerel die zijn verantwoordelijkheid neemt."

"Het werkt louterend, even helemaal teruggeworpen te worden", vertelt Smeets in gesprek met Algemeen Dagblad. "En precies dat probeer ik over te dragen op mijn ploeggenoten. Zo van: je bent niet meer dan een stratenmaker. Je bent niet meer dan iemand op kantoor. Geniet ervan dat je het mooiste beroep op aarde uitoefent, straal dat uit, en gedraag je normaal."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 13 maart 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›