Hake blikt terug op Cambuur-tijd: ''Het maximale eruit gehaald''

0
Hake blikt terug op Cambuur-tijd: ''Het maximale eruit gehaald''

SC Cambuur neemt het vrijdagavond op tegen Jong FC Utrecht. Die ploeg wordt momenteel geleid door René Hake, de voormalige trainer van de Leeuwarders. De beloftenploeg staat momenteel op een nette zesde plek.

"Dat het nu al zo goed zou gaan, hadden we zelf ook niet per se verwacht", zegt Hake in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Natuurlijk is opleiden het doel, maar je wilt ook presteren. Als staf benaderen we het belofteteam wat dat betreft niet anders dan een eerste elftal."

Hake lijkt op zijn plek te zitten in de Domstad. "Het bevalt goed. Vergelijken is lastig. FC Utrecht is een grote organisatie, ze is subtop-eredivisie en Cambuur top-eerste divisie. Bovendien zijn de mensen anders; de staf, de spelers, het personeel."

Bij Cambuur kon Hake de verwachtingen niet waarmaken, ofwel hij leidde de ploeg niet naar de Eredivisie. "Het was misschien niet altijd spektakel, maar ik vind nog steeds dat we het maximale eruit hebben gehaald met de spelers die we toen hadden", blikt Hake terug. "Door bijvoorbeeld de onzekerheid over het nieuwe stadion kon niet alles wat we eerst nog wel voor ogen hadden."

"Achteraf kun je altijd zeggen of vinden dat dingen anders hadden kunnen of moeten gaan. Maar we hebben alle keuzes bij Cambuur met z’n allen gemaakt, we stonden erachter. En er zijn ook echt stappen gemaakt in die anderhalf jaar. De samenwerking met de staf was prima, met de spelers ook. Daarom zeg ik: het was het maximale."

Hake heeft lof voor wat hij momenteel ziet bij de Leeuwarders. "Ze staan bovenaan, voetballen goed en scoren veel. In de as hebben ze ervaren spelers als Stevens, Mac-Intosch en Mühren. Cambuur is, zoals het nu gaat, een titelkandidaat."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 13 maart 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›