Jansen blikt terug: ''Ik maakte overuren met Google Translate''

Kevin Jansen heeft zijn contract bij het Iraanse Gol Gohar laten ontbinden. De oud-speler van SC Cambuur hield het na drie maanden voor gezien in Iran.

"Ik begon me steeds meer te ergeren aan allerlei zaken, en in november heb ik mijn contract laten ontbinden. In het begin werd ik goed geholpen. Er stond bijvoorbeeld altijd een tolk klaar. Maar die man werd door de club steeds vaker voor andere klusjes ingezet", zegt Jansen tegenover VICE Sports.

"Vrijwel niemand spreekt Engels en Perzisch leer je niet heel snel. Ik maakte overuren met Google Translate. Gelukkig was er een Braziliaanse ploeggenoot, Jefferson Tavares da Silva, die Engels sprak. Met hem trok ik vaak op. We merkten dat er vanuit de Iraanse jongens en technische staf weinig werd gedaan om ons te thuis laten voelen", vervolgt de middenvelder.

Uiteindelijk liet Jansen zijn contract ontbinden. "Ze vonden het geen probleem. Dat verbaasde me wel. Je hoort verhalen dat clubs in het buitenland weleens moeilijk kunnen doen. Ik heb ook alles netjes op tijd uitbetaald gekregen."

"Ik speelde voor een gemiddeld Nederlands salaris. Gohar was geen keuze voor het geld. Ik zag het als een kans om mezelf in de kijker spelen bij clubs in Azië. Er zijn genoeg voorbeelden van Nederlandse jongens die mooie avonturen beleven. Uiteindelijk heb ik vijf wedstrijden in de competitie gespeeld en een in de beker. Daarna heb ik mijn koffers gepakt."

Lees meer:
0 reacties