Oud-jeugdspeler Van Warven: ''Ik heb het geaccepteerd''

Daniël van Warven speelde twee jaar lang in de jeugd van SC Cambuur. Van juli 2015 tot en met juli 2017 speelde de middenvelder voor de club uit Leeuwarden. Tot een officieel debuut kwam het nooit voor de Zwollenaar.

Op zijn negentiende verliet Van Warven zijn jeugdclub DOS Kampen. Na één sterk seizoen in Ermelo, met veel goals en assists, kreeg hij op 20-jarige leeftijd de kans bij SC Cambuur. Tot een officieel debuut in het eerste elftal kwam het nooit voor Van Warven. "Maar wel een officieus debuut", zegt de middenvelder in het AD.

"Bij trainingen en oefenwedstrijden zat ik wel vaak bij het eerste team. Ik heb toen veel geleerd, vooral van trainer Arne Slot. Natuurlijk was ik het liefst doorgebroken als profvoetballer, maar ik heb het geaccepteerd."

"Ik kijk nog altijd met een schuin oog naar de prestaties van Cambuur. Met huidig trainer Henk de Jong heb ik nog samengewerkt. Na zijn ontslag, rond de winterstop, was lijfsbehoud in de eredivisie het doel. Dat moest met ervaren spelers gebeuren, dus er waren weinig kansen voor jonge spelers als ik", besluit Van Warven, die in 25 wedstrijden 7 doelpunten maakte en 1 assist gaf bij Jong SC Cambuur.

Lees meer:
0 reacties