Mister Cambuur': ''Ze wilden gewoon ineens van mij af''

Johan Abma draagt de erenaam 'Mister Cambuur'. Deze erenaam kreeg de Sneker omdat hij het clubrecord bezit voor de meeste wedstrijden voor de Leeuwarders. Na al die jaren bij Cambuur werd aan het einde van het seizoen 2002-2003 zijn contract na vijftien trouwe jaren niet verlengd.

"Ik was 32 en wist ook wel dat de jeugd de toekomst had, maar ik wilde heel graag de grens van 500 officiële wedstrijden halen", begint Abma tegenover Voetbal International. "Dan was voor mij de cirkel rond geweest. In februari moest ik op het matje komen en kreeg ik te horen dat mijn contract niet werd verlengd. Nou toen was het spel op de wagen. Oké, ik had best een goed salaris, maar voor mijn part hadden ze dat door de helft gedaan. Dan was ik ook nog een jaar doorgegaan."

Abma weet nog steeds niet waarom zijn contract nooit is verlengd. "Ik was tevreden, een mooier leven kon ik niet hebben. Maar over geld is nooit gesproken. Ze wilden gewoon ineens van mij af. Nee, een reden heb ik nooit gekregen. Als ze me te duur of te oud vonden, hadden ze dat moeten zeggen. Wees eerlijk!"

De Sneker was erg teleurgesteld in het bestuur van Cambuur. "Ik verkeerde in een soort shock, omdat ik het totaal niet had zien aankomen. Nee, ik had geen behoefte de pers op te zoeken, dat had toch geen zin. Vooropgesteld: ik heb niks tegen Cambuur, ik vind het nog steeds een prachtige club. Het ging mij puur om de onkunde van de mensen die toen aan de macht waren."

Abma kan zijn afscheidswedstrijd nog goed herinneren. "Negentig minuten lang scandeerden ze mijn naam. Kreeg ik kippenvel van. Het was ook een bevestiging van mijn waarde voor de club. Tegen wie we speelden die avond? Weet ik niet meer, op zo'n moment ben je niet echt met de wedstrijd bezig", besluit Abma.

Lees meer:
0 reacties