'Heb voor volle stadions gespeeld, maar nog nooit zo staan trillen''

Bob Schepers is al een aantal jaren geen profvoetballer meer, nadat hij meerdere jaren bij SC Cambuur en FC Utrecht had gespeeld. Schepers vond dat het betaalde voetbal niet voor hem besteed was.

"De eerste twee jaar nadat ik gestopt was, schaamde ik me er nog wel eens voor", vertelt Schepers in gesprek met het Friesch Dagblad. "Ik deed in die jaren niet zoveel, behalve feesten, drinken en wat halfjes studeren. Ik had dan ook geen zin om erover te praten als mensen vroegen hoe het met me ging. Ik was zoekende naar iets waar ik voldoening uit kon halen en dat heb ik nu."

Schepers stond bij Cambuur bekend als een groot talent en mocht zelfs op stage bij Everton. "Ik was kamergenoot van Shkodran Mustafi, die in 2014 het WK won met Duitsland en nu bij Arsenal speelt. De stage ging goed, maar Everton wilde alleen de opleidingskosten betalen aan Cambuur en geen transfersom. Dus ging het hele feest niet door. Al was ik opgelucht dat ik niet hoefde te kiezen."

Schepers heeft een andere passie dan voetbal gevonden: muziek maken. "Ik schrijf al tien jaar, maar kortgeleden heb ik wat nummers op Spotify gezet en werk ik aan een muziekalbum. Ik krijg leuke reacties, ook van mensen uit het vak die mij niet kennen. Ik heb voor volle stadions gespeeld, maar nog nooit zo staan te trillen als toen voor die 150 mensen in de zaal", aldus Schepers.

Lees meer:
0 reacties