Heerings vertrekt uit India: ''Het leger moest ons zelfs beschermen''

0
Heerings vertrekt uit India: ''Het leger moest ons zelfs beschermen''

Kai Heerings heeft als speler van het Indiase NorthEast United FC voor vele verbazende momenten gestaan. De oud-speler van FC Utrecht is inmiddels vertrokken uit India en is opzoek naar een nieuwe club.

"Er zijn in de regio veel vluchtelingen uit Bangladesh, de Indiërs protesteerden daar tegen. Het was zelfs zo erg dat op een bepaald moment het leger ons moest beschermen, omdat er een politicus in het hotel zat waar ik woonde. We hebben toen geweigerd om naar de training te gaan, dat vonden we niet veilig", zegt Heerings in het NoordHollands Dagblad.

Ook aan een ander ding moest Heerings wennen. "Je kon overal een boete voor krijgen. Je mocht bijvoorbeeld niet je telefoon bij je hebben als je uit de bus kwam. Ze waren heel bang voor matchfixing. Ik heb gelukkig maar een keer een boete gehad, ik moest nog even naar de wc en kwam te laat."

Van het niveau was Heerings ondanks alles wel onder de indruk. "Wij hadden bijvoorbeeld de Ghanees Asamoah Gyan, een paar kilootjes te zwaar, maar in de zestienmeter nog steeds dodelijk. Vaak waren de wedstrijden vijf tegen vijf en liep de rest van de spelers in de weg."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 13 maart 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›