Van SC Cambuur naar AC Milan: ''Trainingen met Kaka, Maldini en Stam''

Harvey Esajas kwam via onder meer SC Cambuur en Feyenoord via een connectie met Clarence Seedorf bij AC Milan terecht. De voormalig voetballer werd voor een experiment van de club naar Italië gehaald, waarin voetballers met overgewicht weer wedstrijdfit gemaakt werden.

"Ik hield me op de training tegen vedetten als Paolo Maldini, Jaap Stam en Kaka steeds beter staande. Uiteindelijk heb ik ook nog zes minuutjes in een officiële wedstrijd mogen meespelen. Ik lette goed op mijn voeding, ging altijd op tijd naar bed, luisterde goed naar de artsen en liep nooit de kantjes ervanaf. Het was een heel leerzame periode die me echt heeft geïnspireerd", zo begint Esajas in het Nederlands Dagblad.

Tegenwoordig is Esajas actief bij het helpen van jongeren die in de problemen zitten. "Er zijn vaak duidelijk aanwijsbare oorzaken van het schoolverlaten. Die zitten hem meestal in ondoordacht gedrag, wat vaak veroorzaakt wordt door problemen thuis. Moet je eens kijken hoeveel Amsterdamse jongeren blowen, of hoeveel er aan de alcohol zitten."

"Of het gamen, Harvey en ik noemen dat weleens 'de nieuwe harddrugs'. Het is ongelooflijk verslavend en jongeren komen doodmoe op school aan, wanneer ze tot vijf uur 's nachts op een playstation hebben gezeten. Dat heeft een negatief effect op je prestaties", zo besluit hij.

Lees meer:
0 reacties