Lof voor Booy: ''Foeke is de succesvolste trainer in de clubgeschiedenis''

Foeke Booy was meerdere fasen in zijn carrière actief voor FC Utrecht als trainer, assistent-trainer en technisch directeur. Er was veel kritiek op de huidig directeur van SC Cambuur, maar dat is volgens John van Loen niet terecht.

"Het gaat me niet om mij, maar Foeke is de succesvolste trainer in de clubgeschiedenis. Met hem aan het roer wonnen we twee keer de KNVB-beker en pakten we in de Arena de Johan Cruijff Schaal door Ajax te verslaan", zegt Van Loen in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De voormalig assistent van Booy weet dat FC Utrecht toen weinig financiële middelen heeft. "Dat was ook nog eens in een periode waarin het financieel helemaal niet zo goed ging met FC Utrecht. Dan zijn er mensen die zullen roepen dat Foeke het als technisch directeur niet goed heeft gedaan, maar het gaat er ook om wat hij als trainer heeft neergezet."

Vijftien jaar geleden was Van Loen assistent van Booy, maar dat had veel korter kunnen duren. "Er was geen geld meer. Ik kreeg te horen dat ik moest vertrekken, tenzij ik een sponsor zou vinden die mijn salaris kon betalen. Dat ben ik uiteindelijk gaan regelen en het is gelukt. Zo slecht was de financiële situatie van FC Utrecht in die tijd. Ik ben blij dat het is gelukt."

Lees meer:
0 reacties