Voormalig SC Cambuur-verdediger verrast: ''Doel is de Premier League''

Voormalig SC Cambuur-speler Lewis Montsma leeft zijn droom. De 22-jarige mandekker verkaste deze zomer van FC Dordrecht naar Lincoln City, dat uitkomt in de Engelse League One.

"Ik heb voor drie jaar getekend, dus de insteek is dat ik een of twee jaar goed speel en dan verkocht word. Je moet altijd zien hoe een speler zich aanpast aan een nieuwe omgeving, maar er zit wel potentie in. De Championship zou al geweldig zijn, maar het doel is natuurlijk de Premier League", zo begint Montsma, die tussen januari 2018 en juli 2018 bij Jong SC Cambuur speelde.

Montsma geniet met volle teugen van zijn eerste weken in Engeland. "Er liggen gewoon drie prachtige grasvelden. Alles ziet er top uit, het is echt wat anders vergeleken met de Keuken Kampioen Divisie. Er staan gewoon vijftien man aan staf op het veld, op dit moment voor zeven spelers. Dat is wat anders dan bij Dordrecht, waar twee of drie trainers aanwezig waren voor de hele selectie. Op iedere training word je hartslag gemeten en gekeken hoeveel meters je maakt."

"En er kwamen veel berichtjes binnen van de fans toen ik had getekend. Volgens mij tekende ik om twaalf uur en toen ik twee uur later in de stad liep, herkenden mensen me al op straat als de nieuwe speler van Lincoln", zo besluit de verdediger.

Lees meer:
0 reacties