Brack geniet: ''Dan knijp je jezelf echt wel een paar keer in je arm''

Voormlaig Cambuur-speler Koen Brack verliet SC Cambuur in 2009 voor een bijzonder avontuur in Italië. Nadat zijn contract niet werd verlengd maakte hij de overstap naar Atesso Val di Sangro, dat destijds uitkwam op het vierde niveau.

"Ik maakte de keuze om in Italië te gaan leven. Voetbal was daar ondergeschikt aan, maar opende wel bepaalde deuren", vertelt hij in Voetbal International. "Ik wilde kijken of ik kon aarden in een ander land. En geloof me, dat lukte. Na de training pakte ik mijn auto, reed ik tien minuutjes naar het strand en dook ik in de Adriatische zee. Dan knijp je jezelf echt wel een paar keer in je arm."

Na zijn eerste overstap naar Atesso Val di Sangro versleet Brack nog eens 11 voetbalclubs in Italië. Hij maakte bij die clubs ook een hoop mee en wil die ervaringen nu graag ook met anderen delen. Om die reden richt hij zich naast zijn carrière als voetballer op het werk als 'player-agent'. "Veel mensen hebben een standaardbeeld van een agent of zaakwaarnemer, het keiharde zaken doen. Maar juist als een speler getransfereerd is, begint het pas echt."

"Ik ga me vooral richten op de service en aan de slag met de topclubs. Verder ga ik samen met de Italiaanse agenten het Italiaanse SEG-team verder vergroten en vormgeven. Ik zorg voor goede huisvesting, verzekeringen en ben het aanspreekpunt. Ik spreek vloeiend Italiaans en ken de valkuilen van het Italiaanse voetbal. Mijn belangrijkste doel wordt om ervoor te zorgen dat die jongens zich puur en alleen op het voetbal kunnen richten", aldus Brack.

Lees meer:
0 reacties