Nienhuis na beëindigen carrière: ''Kampioenschap was het hoogtepunt''

Voormalig SC Cambuur-doelman Leonard Nienhuis besloot vorig jaar na een carrière van negen jaar te stoppen in het profvoetbal. Na zijn carrière is hij begonnen aan zijn carrière als gevangeniscipier. Hij praatte met de Leeuwarder Courant over zijn leven van nu en vroeger.

"Het gevangeniswereldje is eerlijker dan het voetbalwereldje", vertelt hij. "Ik vind het echt heerlijk om er te werken en met boeven om te gaan. Ik ben nu bewaker, maar ik wil ooit met die jongens iets met sport doen. Dat is toch iets waar ze zich voor inzetten en wat ze echt leuk vinden."

Terugkijkend op zijn carrière ziet hij dat er nog wel meer had ingezeten. "Na mijn tijd bij Sparta heb ik nog een half jaar doorgetraind. In de winterstop was ik dicht bij een transfer naar NEC, maar mijn gevoel zei ‘nee’. Dat had niets met NEC te maken, dat is een mooie club en ik zou er ook speeltijd krijgen, maar ik wilde de maatschappij in. Het was gewoon klaar."

"Het kampioenschap was het hoogtepunt", vertelt hij over zijn tijd in Leeuwarden. "Zeker vanwege de manier waarop wij het deden. De trainer, Alfons Arts, werd ontslagen en Henk de Jong kwam voor de groep. We verloren het eerste duel nog van Almere en toen kreeg ik de voorkeur boven Telgenkamp. We wonnen daarna zeven keer op rij en werden op de slotdag kampioen."

Het komt weleens voor dat de keeper herkend wordt van TV. "Meestal ontwijk ik de vraag. Of ik maak een geintje. Dan zeg ik tegen een boef dat ik Jelle ten Rouwelaar ben. Ik lijk wel een beetje op hem vind ik. ‘Oh, die van NAC’, zeggen ze dan. Weet je? Het blijven gevangenen, dus je wilt niet dat ze alles van je weten, al komen ze er vaak toch wel achter."

Lees meer:
0 reacties