'Met een 10-0 nederlaag debuteren is niet zo handig voor je loopbaan, haha''

Het is de grootste competitienederlaag in de historie van SC Cambuur. Op 23 mei 2003 verloor de ploeg uit Leeuwarden met maar liefst 10-0 bij Go Ahead Eagles. Frans Koornberg stond destijds onder de lat bij SC Cambuur.

"Helaas duurde mijn profcarrière bij SC Cambuur niet zo lang", blikt de sluitpost terug in De Stentor. "Met een 10-0 nederlaag - tegen GA Eagles - debuteren, is niet zo handig voor je loopbaan, haha. Dat was heel pijnlijk. Het is ergens op YouTube terug te vinden. Ik heb daar heel lang niet naar willen kijken, maar laatst heb ik dat toch gedaan. Dat is niet iets waar ik trots op ben, maar in februari word ik 36 en ik kijk met een goed gevoel terug op mijn carrière."

Koornberg is nu als doelman met VVOG actief in de Derde Divisie. De routinier doet het prima en de eerste vijf wedstrijden de nul. "Misschien dat mijn felroze keeperstenue ook helpt", lacht hij. "Gekscherend word ik vaak de zuurstok genoemd. Een stukje amateurpsychologie, maar ik denk dat het tenue zeker helpt. Ik ben van mening dat spelers plots schrikken van de felle kleur en me dan sneller zoeken dan mijden. Ik wil mijn eigen prestaties niet onderuit halen, maar tegenstanders schieten heel vaak tegen me aan."

Lees meer:
0 reacties