''Cambuur is een mooie, grote club, maar ik zat daar niet in de goede periode''

( 0 reacties)
Groenste stroom van Nederland
''Cambuur is een mooie, grote club, maar ik zat daar niet in de goede periode''

Bennie van Noord droomde van een lange carrière als profvoetballer, maar verder dan 34 wedstrijden in het eerste elftal van SC Cambuur kwam hij niet. De verdediger is nu fysiotherapeut en speelt met Katwijk in de Tweede Divisie.

Van Noord werd in januari 2007 door AZ verhuurd aan SC Cambuur. "Marcel Bout, mijn trainer bij de beloften, waarschuwde me wel. Ik moet goed nadenken, want het liep daar niet zo goed", blikt de oud-verdediger terug in ELF Voetbal Magazine. "Ik ging een wedstrijd kijken. Dat duel wonnen ze juist met 3-2 van koploper RBC, waardoor de stemming fantastisch was. Samen met Marinus Dijkhuizen en Koen Brack werd ik aangetrokken om de club hogerop te brengen. Maar het liep anders. Roy Wesseling, de trainer die me haalde, vloog er snel uit. De resultaten verbeterden wel licht. We werden twaalfde."

Na een half jaar werd Van Noord definitief voor één seizoen aangetrokken door SC Cambuur. "We waren akkoord voor twee jaar, maar de nieuwe trainer (Jurrie Koolhof, red.) stak daar een stokje voor", geeft hij aan. "Toen hij in de voorbereiding Rudy Jansen van Excelsior haalde, wist ik dat het nog lastiger voor me ging worden. Binnen de club bleef het onrustig. Ik kwam amper aan de bak."

"Dat lag ook aan mezelf hoor", steekt hij de hand in eigen boezem. "Ik was een onzekere jongen die alleen in een flatje in Leeuwarden zat. Ik woog slechts 68 kilo en moest daarmee de fysieke strijd met de spitsen in de Jupiler League aangaan. Achteraf was ik te jong, te licht. Cambuur is een mooie, grote club, maar ik zat daar niet in de goede periode. Het was een moeilijke periode. Wel één die mijn mentale weerbaarheid flink heeft vergroot en waarvan ik veel heb geleerd", aldus Van Noord."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!