'Ik kijk liever naar een wedstrijd tegen Drachtster Boys dan Jong VVV''

De KNVB wil de beloftencompetitie over twee jaar mogelijk op de schop gooien. De Nederlandse voetbalbond is van plan om een tweede divisie in te voeren, zodat Nederland er nog een profcompetitie bij krijgt.

De beloftenteams van de Nederlandse profclubs beginnen dan mogelijk in de hoofd- of topklasse en kunnen zo promoveren naar die nieuwe tweede divisie. "Wij zijn er voorstander van. Het is sowieso een goede zaak om deel te nemen aan de reguliere competities", zegt algemeen directeur Gerald van den Belt tegen het Friesch Dagblad. "In Nederland hebben we te maken met een extreme scheiding tussen betaald en amateurvoetbal. Dat is een beetje achterhaald."

"De belofteteams horen te spelen op het niveau waar ze thuishoren", meent Van den Belt. "Dat zou ook de eerste klasse kunnen zijn. Als je een hele jonge groep hebt, dan zijn wedstrijden tegen Drachtster Boys of Flevo Boys pittig genoeg. Ik vind het ook niet erg om op zaterdagmiddag te moeten spelen. Dat is beter dan op maandagavond. Bovendien kijk ik liever naar een wedstrijd tegen Drachtster Boys dan tegen een combinatieteam als VVV/Helmond Sport."

SC Cambuur heeft zelf al ook een combinatieteam samen met FC Groningen. "Het is ook niet te verwachten dat we dat op korte termijn kunnen veranderen, want er zijn andere prioriteiten. Maar het liefst zouden we eigen jeugd en een belofteteam hebben", aldus Van den Belt, die vindt dat de topklasse niet onderschat moet worden. "Er zijn topklassers die een budget hebben dat een keer zo hoog is als dat van clubs aan de onderkant van de Eredivisie."

Lees meer:
0 reacties